Home » Ochrana osobních údajů / GDPR
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Ochrana osobních údajů / GDPR


V souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (GDPR) byl ředitelkou SZÚ jmenován pověřenec pro ochranu osobních údajů (Data Protection Officer / DPO).

KONTAKT:

1.
e-mail:
gdpr@szu_cz

2.
RNDr. Igor Němec
e-mail: nemec@gdprsolutions_cz   
t
el: 603 302 029

DPO je kontaktní osobou pro dozorové orgány ČR a EU, pro subjekty údajů - pacienty, zaměstnance, obchodní partnery SZÚ apod.

V kompetenci DPO je zejména:

-   komunikace s Úřadem pro ochranu osobních údajů (Úřad),

-   hlášení incidentů Úřadu,

zpracovávání a udržování dokumentace požadované GDPR  a souvisejícími právními předpisy ČR, jakož i implementace pokynů pro DPO, vydaných pracovní skupinou WP29,

-   koordinace ochrany osobních údajů v rámci SZÚ, popř. školení zaměstnanců v oblasti ochrany osobních údajů,

-   metodická podpora pro SZÚ a auditní činnost v oblasti ochrany osobních údajů a další úkoly, vyplývající z právních předpisů,

-   dále sledování souladu praxe při nakládání s osobními údaji s požadavky právních předpisů,

-   popř. zpracování analýzy rizik v dané oblasti a průběžné řízení rizik v organizaci, atd..."

     

Základní informace o zpracování osobních údajů Základní informace o zpracování osobních údajů



Elektronické podání žádostí

Nahoru