Home

Aktuality


Masné výrobky, červené maso a rakovina

Většina veřejnosti zaznamenala zprávu IARC FAO/WHO o „definitivní“ klasifikaci masných výrobků jako příčiny rakoviny a červeného masa jako pravděpodobné příčiny rakoviny. Přestože není k dispozici monografie s detaily hodnocení (nebo snad i proto), vyjádřilo se k tématu mnoho odborníků i laiků. Některé současné pohledy na věc zasluhují komentář. Přečtěte si stanoviska CZVP k diskutovaným otázkám. Z grafů se dozvíte nejen řadu zajímavých informací o situaci v ČR, jak ji průběžně monitorujeme, ale i doporučení pro spotřebitele, které jsou dávno známe, jen se na ně možná trochu zapomíná nebo snad i chce zapomínat.  .


 

Zprávy CEM 10 - říjen 2015


 

Očekávané výsledky EHK-909 - bakteriologická diagnostika


 

Vyhlášení soutěže mladých pracovníků „O cenu SZÚ“ 2015


 

Tisková konference k Evropskému týdnu testování na HIV


 

Tisková zpráva k Evropskému antibiotickému dni pro rok 2015


 

Evropský antibiotický den 2015


 

Jednodenní odborná konference (konzultační den): Problematika pertuse. Aktualizovaný program.

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 se bude ve velké posluchárně SZÚ konat konzultační den "Problematika pertuse". Program, přihláška a možnost platby na konferenci.


 

Vyhlášení EHK-909 bakteriologická diagnostika


 

Zprávy CEM 9 - září 2015


 

Světový den diabetu - pozvánka na 11. listopadu

V rámci Pochodu proti diabetu, který se koná 11. listopadu v Praze na Karlově náměstí, připravil Státní zdravotní ústav spolu s partnery pro veřejnost doprovodné aktivity, které mají upozornit na význam zdravého životního stylu v prevenci diabetu. Pro návštěvníky bude od 10:30 do 17:30 na Karlově náměstí připraven stan s bohatým programem.