SZÚ


corona.jpg

Transparentní účet

NZIP


      

ockovani.png

NUTRIVIGILANCE CZ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Home

Aktuality


‹‹   Předchozí   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 20 30 40 50 60   Následující   ››

Zprávy CEM 02 - únor 2020


 

Stanovisko Národního referenčního centra pro hygienu půdy a odpadů

Aktualizováná stanoviska v souvislosti s COVID-19. Doporučení NRC pro hygienu půdy a odpadů obsahují pokyny jak nakládat s jednorázovými rouškami, respirátory, rukavicemi u pracovníků, zdravých i nemocných obyvatel s COVID-19 i u lidí v karanténě.


 

Péče o novorozence narozené matce s podezřením, nebo s laboratorně potvrzeným COVID-19

Doporučení Národní komise pro kojení (NKK) k 31.3.2020


 

Prevence a kontrola infekce COVID-19 v pobytových zařízeních pro seniory

Doporučený postup k 30.3.2020


 

Jsou kuřáci a uživatelé tabáku vystavení vyššímu riziku infekce COVID-19?


 

Nový koronavirus a pitná voda

Odkaz na stránky Národního referenčního centra pro pitnou vodu, SZÚ.


 

Doporučení SZÚ pro nošení brýlí

Nezapomínejte si v současné době řádně čistit brýle!


 

Nežijeme jenom nemocí COVID-19: Nadbytek soli může snižovat odolnost proti bakteriálním infekcím

Infekce koronaviry ovládá naši mysl. Ale nesmíme zapomínat na další zdravotní problémy. Podle údajů EU (2017) u nás v ČR v souvislostech vysoké spotřeby soli zemře zbytečně předčasně až 6800 osob ročně. Nová vědecká studie prokázala, že sůl ovlivňuje imunitní odpověď těla. Neutrofily od zdravých lidských dobrovolníků byly méně schopné kontrolovat bakterie ex vivo, po konzumaci diety s vysokým obsahem soli. Naše dieta má obvykle 3x větší nadbytek soli, než je maximální doporučení (5g/osobu/den). Zjištění vědců ukazují, že lidé mohou být méně odolní vůči bakteriálním infekcím. A my s tím zatím nic moc neděláme. Proč? Pojďme to společně zkusit zlepšit pro děti ve školních jídelnách!  Čtěte originální publikaci v EN.


 

Pandemie onemocnění vyvolaná novým koronavirem (COVID-19): zvýšený přenos v EU/EEA a ve Velké Británii – sedmá aktualizace RRA ECDC

Coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic: increased transmission in the EU/EEA and the UK – seventh update, 25 March 2020. Stockholm: ECDC; 2020.


 

Aktualizovaný algoritmus a kritéria pro propuštení pacienta ze dne 26.3.2020

Ministerstvo zdravotnictví


 

Používání ochranných rukavic pro nezdravotníky

Instruktážní video, 25.3.2020


 

Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání

Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání ve smyslu nařízení vlády č. 290/1995 Sb. k datu 25. 3. 2020


 

Odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP

Komentáře k mikrobiologické diagnostice onemocnění COVID-19, vypracované jako odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP.


 

Stanovisko k možnosti resterilizace antidekubitních polohovacích pomůcek

Národní referenční centrum pro dezinfekci a sterilizaci


 
‹‹   Předchozí   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 20 30 40 50 60   Následující   ››