SZÚ


                             E B O L A
Ebola filovirus






 zdroj:cdc.gov
              Evropský testovací týden
                      21.-28.11.2014
Evropský testovací týden

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 48
Praha 10, 100 42
Tel.: 26708 1111
E-mail: zdravust@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket

Anketa

Chtěli byste žít v zemi bez tabáku?
ANO 89 % 90 %
NE 10 % 10 %
Výsledky
Home

Aktuality


1 2 3 4 5 6 10 20 30 40   Následující   ››

Chřipková sezóna 2014/2015

Zprávy NRL o chřipkové aktivitě a výsledky laboratorních vyšetření na přítomnost respiračních virů v zaslaných vzorcích jsou rozdělené podle jednotlivých kalendářních týdnů.


 

Reakce na článek na zpravodajském serveru iDNES „Evropa chce společně bojovat proti smrtící bakterii, Česko se nepřidá“, datovaného k 4. 12. 2014, autor Lenka Petrášová

V reakci na výše uvedený článek sdělujeme, že prevence a kontrola infekcí spojených se zdravotní péčí, včetně onemocnění vyvolaných Clostridium difficile, se v České republice řídí platnou legislativou, a to zejména ustanoveními zákona 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví v platném znění, a související vyhláškou 306/2012 Sb., o podmínkách předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a o hygienických požadavcích na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče.


 

Ebola v Africe

Aktualizace Ministerstva zdravotnictví ke dni 11. prosince 2014


 

Je libo párečky bez Éček?

Možná i Vás zajímá, co to vlastně znamená, když je podobné tvrzení o nepřítomnosti "Éček" uvedeno na obalu výrobku. Opravdu do sebe nedostanu dávku např. známých dusitanů a dusičnanů, podezřívaných z negativních vlivů na zdraví spotřebitele?


 

Dietární expozice člověka v ČR - výsledky MZSO za rok 2012-2013

V rámci dlouhodobého zdravotnického programu "Monitoriování zdravotního stavu obyvatelstva" jsou každé dva roky vyhodnocovány expoziční dávky řady chemických látek a je charakterizováno zdravotní riziko (metoda Total Diet Study). Rok 2013 byl již 20 rokem sledování. U řady škodlivých chemických látek pozorujeme snížení průměrné expoziční dávky, u některých mikronutrientů pozorujeme zvýšení přívodu. To jsou z dlouhodobého hlediska pozitivní zprávy. Pro některé další látky však pozorujeme navýšení dávek, i když nikoli příliš významné. Pokud Vás zajímají výsledky sledování desítek chemických látek, otevřete si podrobnou roční zprávu. Ta obsahuje také výsledek sledování vybraných GM potravin na trhu v ČR v roce 2013.


 

Ebola v Africe

Aktualizace Ministerstva zdravotnictví ke dni 27. listopadu 2014


 

Očekávané výsledky EHK-864 - bakteriologická diagnostika


 

Zprávy CEM 9 - září 2014


 

Ebola v Africe

Aktualizace Ministerstva zdravotnictví ke dni 24. listopadu 2014


 

NUTRIVIGILANCE CZ - konzultace nového informačního portálu s pracovníky KHS

CZVP SZÚ připravil konzultace se zástupci KHS s cílem pokročit v ladění nového veřejného portálu "NUTRIVIGILANCE CZ", s cílem odladit systém před jeho zpřístupněním. Setkání proběhne na CZVP v Brně dne 4. 12. 2014.  Portál bude IT instrument („derivát systému RASFF“) určený ke sběru a hodnocení zdravotních informací od spotřebitelů, ale i profesionálů, který nemá mandatorní charakter. Vychází primárně z problematiky „potravin nového typu“, ale neomezuje se jen na ně. Neřeší otázky infekčních onemocnění. Nemá ambice přebírat současnou odbornou práci jiných pracovišť SZÚ, OOVZ nebo dalších dozorových orgánů pro potraviny. Měl by zaplnit komunikační mezeru s cílem poskytovat podněty k dozoru a managementu zdravotních rizik prostřednictvím OOVZ, případně dalších institucí. Měl by pracovat v součinnosti s podobnými systémy v zahraničí. Očekává se jeho zkušební spuštění na začátku roku 2015.


 

Tisková zpráva Národní referenční laboratoře pro HIV/AIDS ke Světovému dni boje proti AIDS 2014

Nové případy HIV/AIDS v ČR za prvních 10 měsíců roku 2014


 

Zpráva o výskytu a šíření HIV/AIDS za rok 2014

Měsíční výkazy o výskytu HIV/AIDS v České republice.


 

Stanovisko k přidávání zinku do doplňků stravy


 
1 2 3 4 5 6 10 20 30 40   Následující   ››