SZÚ


corona.jpg

szuInfolinkaSmall.jpg

Transparentní účet


      

ockovani.png

NUTRIVIGILANCE CZ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN

Anketa

Chtěli byste žít v zemi bez tabáku?
ANO 89 % 90 %
NE 10 % 10 %
Výsledky
Home

Aktuality


1 2 3 4 5 6 10 20 30 40 50   Následující   ››

Povolení pro vyšetřování SARS-CoV-2

Aktualizované podmínky a požadavky na laboratoře.


 

Blanšírování zeleniny a ovoce je účinný způsob povrchové dekontaminace virů, bakterií i pesticidů

Množí se dotazy veřejnosti, jak nejlépe dekontaminovat zeleninu a ovoce v domácnostech. Aby to bylo bezpečné a nesnižovala se nutriční hodnota. Teplota 70ºC a vyšší, již po krátkou dobu (1-2 minuty), se např. podle WHO považuje za bezpečnou pro ničení nových koronavirů. Tato teplota platí také pro většinu bakterií (kromě termorezistentních). Odstraní se i většina pesticidů z povrchu zeleniny, případně ovoce. Metoda je použitelná i na bylinky a rostliny z přírody, teď před Velikonocemi. Je to stará známá metoda, běžně dostupná v domácnosti. Není potřeba používat chemické látky, jak začala doporučovat média. Snad kromě špetky soli, ale ani ta není potřeba. Vysvětlíme vám, jak na to. Vyzkoušeli jsme to.


 

Zprávy CEM 02 - únor 2020


 

Stanovisko Národního referenčního centra pro hygienu půdy a odpadů

Aktualizováná stanoviska v souvislosti s COVID-19. Doporučení NRC pro hygienu půdy a odpadů obsahují pokyny jak nakládat s jednorázovými rouškami, respirátory, rukavicemi u pracovníků, zdravých i nemocných obyvatel s COVID-19 i u lidí v karanténě.


 

Péče o novorozence narozené matce s podezřením, nebo s laboratorně potvrzeným COVID-19

Doporučení k 31.3.2020


 

Prevence a kontrola infekce COVID-19 v pobytových zařízeních pro seniory

Doporučený postup k 30.3.2020


 

Jsou kuřáci a uživatelé tabáku vystavení vyššímu riziku infekce COVID-19?


 

Aktuální situace počtu onemocnění COVID-19 podle ECDC

Pravidelně aktualizované oficiální údaje o počtech nemocných a zemřelých v souvislosti s novým koronavirem převzaté ze stránek Evropského centra pro kontrolu nemocí (ECDC).


 

Onemocnění novým koronavirem SARS-CoV-2 (dříve 2019-nCoV), pojmenováno jako „COVID-19“ (coronavirus disease 2019)

Aktualizované základní informace o onemocnění k 30.3.2020.


 

Praha, areál SZÚ, pylový monitoring

V ovzduší se objevují pylová zrna olše, tisu, topolu, vrby, cypřišovitých, jilmu, růžovitých a jasanu. Začíná pylová sezóna břízy. Koncentrace pylových zrn zavisí na aktuální meteorologické situaci.


 

Doporučení SZÚ pro nošení brýlí

Nezapomínejte si v současné době řádně čistit brýle!


 

Laboratorní vyšetřování původce COVID-19

Přehled vyšetřujících laboratoří zapojených do systému hlášení a splňujících podmínky pro vyšetřování původce COVID-19 k 29.3.2020.


 

Zprávy o výskytu a šíření HIV/AIDS za rok 2020

Měsíční výkazy o výskytu HIV/AIDS v České republice a tiskové zprávy Národní referenční laboratoře pro HIV/AIDS.


 

Výsledky provedení kvantitativní zkoušky s použitím suspenze ke stanovení virucidního účinku dezinfekčního roztoku na ruce

Státní zdravotní ústav zadal provedení kvantitativní zkoušky s použitím suspenze ke stanovení virucidního účinku dle ČSN EN 14476+A2:2020 dezinfekčního roztoku na ruce splňující složení dle specifikace Světové zdravotnické organizace.


 
1 2 3 4 5 6 10 20 30 40 50   Následující   ››