Home » Publikace » Zdravotně výchovné materiály » Publikace tématicky » Výživa a diety
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Výživa a diety


Celiakie a bezlepková dieta, leták – 1. vydání, Praha 2001. ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Příznaky celiakie ● Bezlepková dieta

Dieta po infekční mononukleóze a infekční žloutence,  leták - 1. vydání, Praha 2000, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Příčiny a průběh onemocnění ● Dietní opatření

Dieta při onemocnění jater, žlučníku, pankreatu (slinivky břišní), leták – 1. vydání, Praha 2006, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah:   Rozlišení diet při akutním a chronickém onemocnění

Dieta při vředové chorobě,  leták – 1. vydání, Praha 2003, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Onemocnění peptickým vředem ● Životospráva ● Recepty

Jód - informace nejen pro maminky. Jak zajistit dostatek jódu, SZÚ 2014,  ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ: 

Léčebná doporučení pro pacienty po operaci žaludku, leták – 1. vydání, Praha 1997, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Pravidla pro úpravu jednotlivých pokrmů● Pokyny při vzniku dumpingového syndromu ● Recepty

Výživa při léčbě a prevenci nádorových onemocnění, vydal : KHS Liberec 2002, leták  - Liberec 2002, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Výživa v prevenci nádorových onemocnění● Doporučení vhodné výživy v průběhu onkologické léčby.

Výživa při onemocnění ledvin,  leták – 1. vydání, Praha 2007,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Prevence onemocnění ledvin ● Dieta u ledvinových kamenů ● Dieta při ledvinové nedostatečnosti

Pitný režim/voda

Pijete vodu z watercooleru? leták - 1. vydání, Praha 2004, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co je to watercooler ● Plánujete pořídit si watercooler? ● Co byste měli vědět ● Kvalita čepované vody ● Obecné zásady

Pitný režim – jak se vyznat v balených vodách, leták - 1. vydání, Praha 2006, 2. vydání, Praha 2008, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Proč vlastně pít? ● Kolik a co pít? ● Vhodné a nevhodné nápoje ● Jak se vyznat v balených vodách ● Rady spotřebitelům balených vod

Prevence onemocnění

Desatero rad správného uchovávání potravin a pokrmů, leták - 1. vydání, Praha 2002, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Prevence vzniku onemocnění z potravin

Doporučení pro správnou výživu ve vyšším věku,  leták – 1. vydání, 2006, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah:

Výživová doporučení pro osoby s nadváhou a obezitou:

Výživová doporučení pro osoby s vysokým krevním tlakem: 

Výživová doporučení pro osoby se zažívacími obtížemi:

Výživová doporučení pro osoby s poruchou glukozové tolerance, ohrožené onemocněním cukrovkou:

Grilování,  Brno 2013, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Doporučení pro správné grilování

Je to tak snadné! Základy životosprávy rozumné ženy,  leták – 1. vydání, Praha 2003, 2. vydání, Praha 2008, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Pravidla správně vyvážené stravy ● Pyramida zdravé výživy

Křížová kontaminace potravin – jak jí předcházet?  plakát – 1. vydání, Praha 2003, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co je křížová kontaminace ● Přímý přenos ● Nepřímý přenos ● Co je důsledkem křížové kontaminace a jak jí zabránit

Nakupovací leták do kapsy, leták, Praha 2015,  Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ Obsah: O čem nás informují údaje na etiketě. Značky na potravinách 

Prevence onemocnění z potravin při cestách do subtropických a tropických zemí, A leták - 1. vydání, Praha 1999,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co udělat před cestou ● Zabezpečení stravování při zahraničních cestách ● Desatero rad k prevenci onemocnění z potravin

Prevence onemocnění z potravin při grilování pokrmů v přírodě, leták -1.vydání, Praha 2000, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Rady jak správně grilovat, co udělat, aby bylo grilování bezpečnější

Prevence plísňových onemocnění, leták – 1. vydání, Praha 2002,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Jak plísně vypadají a kde se vyskytují ● Jak škodí ● Jak uchránit potraviny před zaplísněním