Výživa a diety
Vláknina, karta - Vydal Státní zdravotní ústav za finanční podpory MZČR 2019
Vitamin C, karta - Vydal Státní zdravotní ústav za finanční podpory MZČR 2019
Celiakie a bezlepková dieta, leták – 1. vydání, Praha 2001. ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Příznaky celiakie ● Bezlepková dieta
Dieta po infekční mononukleóze a infekční žloutence, leták - 1. vydání, Praha 2000, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Příčiny a průběh onemocnění ● Dietní opatření
Dieta při onemocnění jater, žlučníku, pankreatu (slinivky břišní), leták – 1. vydání, Praha 2006, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Rozlišení diet při akutním a chronickém onemocnění
Dieta při vředové chorobě, leták – 1. vydání, Praha 2003, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Onemocnění peptickým vředem ● Životospráva ● Recepty
Jód - informace nejen pro maminky. Jak zajistit dostatek jódu, SZÚ 2014, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ:
Léčebná doporučení pro pacienty po operaci žaludku, leták – 1. vydání, Praha 1997, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Pravidla pro úpravu jednotlivých pokrmů● Pokyny při vzniku dumpingového syndromu ● Recepty
Výživa při léčbě a prevenci nádorových onemocnění, vydal : KHS Liberec 2002, leták - Liberec 2002, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Výživa v prevenci nádorových onemocnění● Doporučení vhodné výživy v průběhu onkologické léčby.
Výživa při onemocnění ledvin, leták – 1. vydání, Praha 2007,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Prevence onemocnění ledvin ● Dieta u ledvinových kamenů ● Dieta při ledvinové nedostatečnosti
Pitný režim/voda
Pijete vodu z watercooleru? leták - 1. vydání, Praha 2004, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co je to watercooler ● Plánujete pořídit si watercooler? ● Co byste měli vědět ● Kvalita čepované vody ● Obecné zásady
Pitný režim – jak se vyznat v balených vodách, leták - 1. vydání, Praha 2006, 2. vydání, Praha 2008, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Proč vlastně pít? ● Kolik a co pít? ● Vhodné a nevhodné nápoje ● Jak se vyznat v balených vodách ● Rady spotřebitelům balených vod
Prevence onemocnění
Desatero rad správného uchovávání potravin a pokrmů, leták - 1. vydání, Praha 2002, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Prevence vzniku onemocnění z potravin
Doporučení pro správnou výživu ve vyšším věku, leták – 1. vydání, 2006, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah:
Výživová doporučení pro osoby s nadváhou a obezitou:
Výživová doporučení pro osoby s vysokým krevním tlakem:
Výživová doporučení pro osoby se zažívacími obtížemi:
Výživová doporučení pro osoby s poruchou glukozové tolerance, ohrožené onemocněním cukrovkou:
Grilování, Brno 2013, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Doporučení pro správné grilování
Je to tak snadné! Základy životosprávy rozumné ženy, leták – 1. vydání, Praha 2003, 2. vydání, Praha 2008, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Pravidla správně vyvážené stravy ● Pyramida zdravé výživy
Křížová kontaminace potravin – jak jí předcházet? plakát – 1. vydání, Praha 2003, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co je křížová kontaminace ● Přímý přenos ● Nepřímý přenos ● Co je důsledkem křížové kontaminace a jak jí zabránit
Nakupovací leták do kapsy, leták, Praha 2015, Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ Obsah: O čem nás informují údaje na etiketě. Značky na potravinách
Prevence onemocnění z potravin při cestách do subtropických a tropických zemí, A leták - 1. vydání, Praha 1999,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Co udělat před cestou ● Zabezpečení stravování při zahraničních cestách ● Desatero rad k prevenci onemocnění z potravin
Prevence onemocnění z potravin při grilování pokrmů v přírodě, leták -1.vydání, Praha 2000, ©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Rady jak správně grilovat, co udělat, aby bylo grilování bezpečnější
Prevence plísňových onemocnění, leták – 1. vydání, Praha 2002,©Státní zdravotní ústav, NEPRODEJNÉ. Obsah: Jak plísně vypadají a kde se vyskytují ● Jak škodí ● Jak uchránit potraviny před zaplísněním