Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Nová mezinárodní doporučení k bezpečnosti...
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Nová mezinárodní doporučení k bezpečnosti potravin ke koronavirům - u nás už aplikována

Postupně se na internetu objevuje řada nových doporučení k bezpečnosti potravin ve vztahu ke koronavirům způsobujících respirační onemocnění COVID-19. Jsou určena pro širší veřejnost. Z pohledu doporučení, která byla u nás formulována před několika týdny, nepřinášejí zásadní novinky. Pro veřejnost ale mohou být zajímavé. Uvádíme je v původním znění (EN). Dokument Evropské komise je cenný, protože na závěr uvádí seznam oficiálních adres COVID-19 v různých zemích EU.


Food Safety and COVID-19
COVID-19 is an infectious disease caused by the novel coronavirus SARS-CoV-2.JAMA Published online April 9, 2020

JAMA_COVID.pdf JAMA_COVID.pdf (358.26 KB 13.04.2020 11:53)

COVID 19 and food safety
Questions and Answers. EUROPEAN COMMISSION DIRECTORATE-GENERAL FOR HEALTH AND FOOD SAFETY, 8 April 2020

EC_COVID.pdf EC_COVID.pdf (483.52 KB 13.04.2020 11:59)

prof. J.Ruprich, CZVP SZÚ, 13.4.2020

Nahoru